21 augustus 2024

Nieuw: Samen Zorg Thuis

Met het nieuwe zorgproduct Samen Zorg Thuis (SZT) zorgen wij dat mensen alle zorg thuis krijgen die ze nodig hebben. Zodat een verhuizing naar een woonzorglocatie niet nodig is.

Het liefst blijven we allemaal zo lang mogelijk thuis wonen in onze vertrouwde omgeving. Thebe juicht dit toe. Vanuit onze Bedoeling willen wij dat mensen zo lang mogelijk de dingen kunnen blijven doen die hun leven zin geven. Waar lukt dat beter dan thuis? Met “Samen Zorg Thuis” (we korten het regelmatig af met de letters SZT) levert Thebe zorg in de eigen vertrouwde omgeving, waarbij we uitgaan van wat iemand zelf nog kan. Samen met cliënten, hun naasten en vrijwilligers geven onze zorgprofessionals uitvoering aan zorg, ondersteuning en begeleiding die mensen nodig hebben gericht op zinvol leven. Deze manier van zorgverlenen wordt ook wel aangeduid als ‘VPT’, wat staat voor ‘volledig pakket thuis’.

Waarom deze nieuwe manier van zorg verlenen?

SZT past goed bij de Visie op de Toekomst 2030 en bij de uitgangspunten van zelf, thuis en technologie. We ondersteunen ouderen op alle vlakken in het zelfstandig thuis blijven wonen. Het Samen Zorg Thuis aanbod valt hiermee precies tussen wijkverpleging en wonen in een woonzorglocatie (ook wel genoemd intramurale zorg). Het is een andere manier van werken, meer gericht op de relatie met minder focus op zorg.

Werken volgens De Bedoeling

Het mooie aan SZT is dat we hiermee, geheel volgens De Bedoeling van Thebe, zorg op maat kunnen bieden, in samenspel met iedere betrokkene. Mensen houden bijvoorbeeld ook hun vertrouwde huisarts. Kortom, met Samen Zorg Thuis kunnen we echt mensgericht handelen en verantwoordelijkheid nemen voor de zorg van de toekomst! 

Hoe wordt SZT uitgerold? 

Per 19 augustus, is de eerste cliënt overgestapt van wijkverpleging van Thebe naar Samen Zorg Thuis (wijk IJpelaar in Breda). Vanaf eind deze maand is het eerste SZT-team van Thebe compleet. Dit team is gevormd met Thebe collega's, die bewust kiezen voor de overstap naar een SZT-team. We starten in Breda, vanaf het najaar rollen we verschillende SZT-teams over het hele werkgebied van Thebe uit, te starten met West-Brabant.