Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Revalidatie met verblijf

Na een opname in het ziekenhuis is revalidatie nodig. Dan kunt u bij Thebe terecht. Bij ons werkt u in een veilige omgeving aan uw herstel. Hierbij krijgt u hulp op maat van onze specialisten. Wij gaan uit van uw mogelijkheden. U doet zoveel mogelijk zelf. Zo revalideert u snel. En kunt u snel weer naar huis.  

U komt net uit het ziekenhuis. Natuurlijk wilt u dan zo snel mogelijk naar huis. Met een behandeling op maat helpen we u daarbij. Het doel is dat u zich zo snel mogelijk zelf kunt redden. 

Bij Thebe revalideert u de hele dag. Vanaf het moment dat u opstaat tot het moment dat u naar bed gaat. Alles is therapie. Juist door alledaagse dingen zelf te doen, lukt het u steeds beter. Wij betrekken ook uw naasten bij de revalidatie. Samen met hen stimuleren wij u om alles zelf te doen. Dat kan ook met ondersteuning van hulpmiddelen zijn. Natuurlijk mag u ons om hulp vragen als iets echt niet lukt. 

Bij uw revalidatie zijn een verpleegkundige en een medisch behandelaar betrokken. Zij zijn gespecialiseerd in ouderenrevalidatiezorg. U bent misschien kwetsbaarder of sneller ziek dan een jonger persoon. Daar houden zij rekening mee.  

De behandeling kan worden aangevuld andere therapie. Zo komt u misschien in contact met een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, psycholoog, diëtist of maatschappelijk werker. Een activiteitenbegeleider plant activiteiten voor u in.  

Onze behandelaren zijn onder andere gespecialiseerd in: 

  • Revalidatie na een amputatie 
  • Revalidatie na een hersenbloeding (CVA) of ander hersenletsel 
  • Geplande revalidatie 
  • Revalidatie na een ongeluk
  • Revalidatie na een operatie
  • Revalidatie bij kanker
  • Revalidatie bij COPD
  • Revalidatie bij hartfalen
  • Algemene revalidatie 

Hoelang u bij ons blijft, hangt af van uw diagnose. Gemiddeld duurt een revalidatie bij ons tussen de 4 en 8 weken. 

Revalidatie voor speciale doelgroepen 

Heeft u tijd nodig om te herstellen voordat u weer thuis kunt wonen? Ook dan is revalidatie mogelijk.  Dit kan bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Valt u thuis vaak en is de situatie niet meer houdbaar? Dan kunt u bij ons terecht voor een spoedopname. 

Ook biedt Thebe revalidatie voor speciale doelgroepen. In een kleinschalige omgeving werkt u aan uw herstel. Hierbij kijken we goed naar uw ziektebeeld, uw doelen en uw behoefte. Thebe heeft speciale revalidatieprogramma's voor: 

Wanneer kunt u voor revalidatie met dementie bij ons terecht?

 Als u na een operatie moet revalideren, kunt u terecht bij Thebe. Voor mensen dementie of delier bieden wij gespecialiseerde revalidatie. Delier betekent dat er plotselinge verwardheid ontstaat door een ziekte, een operatie, een ongeval of door medicijnen. 

 

Revalidatie met verblijf - stap voor stap

Hier leest u hoe welke stappen u kunt verwachten als u zich aanmeldt voor Revalidatie met verblijf.

Stap 1

Aanvragen revalidatie met verblijf

Uw medisch specialist in het ziekenhuis of uw huisarts vraagt revalidatie bij Thebe aan. U hoeft hier zelf niets voor te doen. 

Wat u van ons mag verwachten

  • Geef uw locatie van voorkeur op
    Tijdens het aanmeldproces geeft u de locatie van uw voorkeur door. Wij proberen u daar te plaatsen. 

Wat wij van u verwachten

  • U hoeft niets te doen
    Wij regelen alles voor u. 
Stap 2

Indicatie regelen

Voor de revalidatie start, heeft u een indicatie nodig. In deze indicatie staat welke zorg u nodig heeft. De beoordeling gebeurt in het ziekenhuis. De specialist ouderengeneeskunde komt dan bij u langs. Hij of zij beoordeelt welke zorg u nodig heeft. 

Wat u van ons mag verwachten 

  • Eerlijke beoordeling
    Wij beoordelen u eerlijk. Een goede diagnose is nodig. Zo vinden wij een passende locatie voor u. 

Wat wij van u verwachten 

  • Stel vragen
    Heeft u vragen? Stel ze dan gerust. Wij helpen u graag.
Stap 3

Beoordeling van de aanvraag

Een specialist ouderengeneeskunde of zorgconsulent beoordeelt de aanvraag. Hij of zij bekijkt welke aandoening u heeft en welke locatie daarbij past. Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan nemen wij contact met u op. Wij plannen de opname met u. De opname vindt maximaal een week na de ziekenhuisopname plaats.

Wat u van ons mag verwachten 

  • Wachtlijst
    Soms is er een wachtlijst voordat u bij ons kunt revalideren. De wachtlijst is nooit heel lang. 

Wat wij van u verwachten 

  • Bezoek aan onze locatie
    Uw aanvraag is nog niet goedgekeurd. Wilt u toch graag alvast komen kijken op onze locatie? Neem dan gerust contact met ons op.
Stap 4

Verhuizing

Ligt u in het ziekenhuis? Dan brengt een taxi u naar onze locatie. Kunt u niet met de taxi? Dan regelt het ziekenhuis passend vervoer. Bent u thuis? Dan zorgt u samen met uw familie voor vervoer naar het revalidatiecentrum. 

Wat u van ons mag verwachten 

  • Uw kamer
    Als u bij ons revalideert, slaapt u op een één- of tweepersoonskamer. Op welke kamer u slaapt, hangt af van uw situatie. . 

  • Spullen van Thebe
    Wij regelen alle spullen die u nodig heeft. Bijvoorbeeld: een verstelbaar bed, een rolstoel, een kast, een nachtkastje. Een tv huren we eventueel via een extern bedrijf.

  • Bad- en beddengoed
    U ontvangt bad- en beddengoed van Thebe. Neemt u liever uw eigen bad- en beddengoed mee? Dan is dat mogelijk.

Wat wij van u verwachten 

  • Spullen die u mee moet nemen
    Uw revalidatie bij ons is een tijdelijke opname. U heeft dan schone kleren en toiletspullen nodig. Vergeet ook uw bril of contactlenzen niet. 
     
  • Persoonlijke spullen
    Neem gerust persoonlijke spullen mee, zoals foto’s en schilderijtjes. Ook mag u een makkelijke stoel meenemen. 
Stap 5

Start zorg

U revalideert bij ons. Hiervoor maken we een behandelplan. In dit plan staan uw persoonlijke doelen. Ook beschrijven we wie allemaal betrokken is bij uw behandeling.  

Elk weekend ontvangt u een programma van ons. Hierin leest u wanneer u wordt verwacht voor therapie. Na een aantal weken voegen wij hier een activiteitenprogramma aan toe.  

Gemiddeld ontvangt u 2 tot 3 keer per week fysiotherapie. Als het nodig is kan dat ook vaker. Misschien krijgt u ook hulp van een andere therapeut, zoals een ergotherapeut. Dit hangt af van uw aandoening. Liep u een bacterie op met kans op besmetting? Dan kan het zijn dat u apart van medebewoners moet verblijven. 

Wat u van ons mag verwachten 

  • Aanspreekpunt
    Heeft u vragen over uw zorg of over iets anders? Spreek dan de zorgcoördinator aan. Hij of zij beantwoordt al uw vragen
  • Complexe problemen
    Kan de zorgcoördinator uw vraag niet beantwoorden? Dan betrekken wij een specialist ouderengeneeskunde of een psycholoog bij uw probleem. 

  • Overleg
    Iedere week overleggen wij met alle behandelaren die betrokken zijn bij uw behandeling. Als het nodig is, stellen wij uw behandelplan bij.

Wat wij van u verwachten 

  • Pastoraal medewerker
    Heeft u behoefte aan een pastoraal medewerker? Geef dat dan bij ons aan. Wij regelen dit dan voor u. 

  • Verlof in het weekend
    Wilt u graag naar huis in het weekend? Dan kunt u dat aanvragen. Als u geen wijkverpleging nodig heeft, is verlof in het weekend soms mogelijk. 
  • Bezoek
    Bezoek is altijd welkom. Houd er wel rekening mee dat uw therapie voor bezoek gaat.
Stap 6

Uw vooruitgang

Na 6 weken revalidatie nodigen wij u en uw partner of een familielid uit voor een multidisciplinair overleg. Dit betekent dat we een gesprek hebben met iedereen die bij uw zorg betrokken is. Tijdens dit gesprek bespreken wij uw vooruitgang. Ook komt de verwachting voor de toekomst aan bod. Na dit gesprek geven wij u een advies voor de toekomst. 

Wat u van ons mag verwachten

  • Eerlijke beoordeling
    Wij bekijken de vorderingen van uw revalidatie. Daarna geven wij een eerlijk advies over de beste vervolgstap.

Wat wij van u verwachten 

  • Stel vragen
    Heeft u vragen? Stel ze gerust. Wij doen ons best om al uw vragen te beantwoorden.

  • Nodig uw naaste uit voor het gesprek
    Het is fijn als iemand uit uw omgeving aanwezig is bij het gesprek. 
Stap 7

Na uw revalidatie

U krijgt van ons 3 maanden om te revalideren. Na uw revalidatie kunt u weer naar huis. Weet u nog niet zeker of u zichzelf thuis redt? Dan geeft de specialist ouderengeneeskunde u proefverlof. U kunt dan rustig thuis wennen. Bent u na de vooraf bepaalde perioden niet genoeg hersteld? Dan plaatsen wij u soms over naar een ander revalidatiecentrum. Hier krijgt u 6 maanden om te revalideren. 

Wat u van ons mag verwachten

  • Wijkverpleging
    Heeft u na uw revalidatie wijkverpleging nodig? Dat kunt u bij ons aanvragen.

 

Wat wij van u verwachten

  • Vragen
    Heeft u na uw revalidatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op enkele veelgestelde vragen:

De specialist ouderengeneeskunde bepaalt op wat voor kamer u komt. Ook is het afhankelijk van uw situatie. Is voor uw zorg bijvoorbeeld apparatuur nodig, waar anderen misschien last van hebben? Of heeft u voor uw revalidatie veel rust nodig? Dan kan een eenpersoonskamer beter zijn. 

Elke inwoner van Nederland heeft een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart) nodig. Zonder een legitimatiebewijs mogen wij u niet opnemen op onze locaties. Ook ziekenhuizen en specialisten waar u nog niet bekend bent, kunnen u niet behandelen (met uitzondering van spoedsituaties). Zorg dus dat u een geldig legitimatiebewijs heeft.

Locaties waar we deze zorg bieden: